Az új vállalkozásomhoz egy székhelyre is szükség volt

A gyermekem születése után sokáig bajban voltam, hogy mit is kezdjek magammal. A korábbi munkahelyemre nem akartam már visszamenni, alig vártam, hogy eljöjjek onnan, így valami újba akartam kezdeni.

Egyébként szerintem ezzel sokan vannak így, ami valahol normális is, hogy a gyermek megszületése után nagyon sok minden megváltozik. Nem volt ez máshogy nálam sem. Sok mindenen gondolkoztam mire végül kitaláltam, hogy ingatlanközvetítéssel szeretnék foglalkozni. Már megvolt nagyon régről egy lakberendezési tanfolyam vizsgám, így nem állt tőlem olyan messze az ingatlanok világa, de valahogy mindig másfelé sodort az élet. Viszont akkor úgy voltam vele, hogy itt a nagy lehetőség.

Ehhez elvégeztem a szükséges tanfolyamot, ami csupán fél év volt, nem több, majd elhatároztam, hogy saját céget alapítok és én magam vágok bele ebbe a szakmába.

A cégalapításhoz székhelyre is szükség volt és mivel Budapesten lakom így, amit legelőször keresnem kellett az nem volt más, mint egy jó székhelyszolgáltatás Pest megye területén.

Hosszasan keresgéltem a neten, míg végül rátaláltam a szekhelyszolgaltatas24.hu oldalra. Ez a cég valóban Pest megyében szolgáltat székhelyet, ugyanis Budapesten és Újlengyelben található címre lehet náluk bejegyezni új céget. Több mint 10 éve működnek és szolgáltatnak. Az elején még csak Budapesten, egy budai és egy pesti címen, viszont a nagy igényekre való tekintettel bővítették a “palettát”, ami azt jelenti, hogy Budapesttől nem messze, Újlengyelben is tudnak székhelyet szolgáltatni.

Erre miért volt olyan nagy igény és miért döntöttek emellett? A válasz nagyon egyszerű: Újlengyelben nem kell iparűzési adót fizetni, míg a fővárosban kell. Ezért számos vállalkozás és multinacionális cég döntött úgy, hogy a székhelyét ezen a kis településen jegyzi be.

Aki úgy dönt, hogy ezt a céget választja az a két település révén, kétféle csomagból választhat. Az alapvető különbség a két csomag között, hogy Újlengyel esetében nincs iparűzési adó, illetve más a két szolgáltatás ára. A budapesti címre bejegyzett székhelyszolgáltatásért 29.900 Ft + áfát kell fizetni, míg az újlengyeliért 39.900 Ft + áfát. Ezek az árak 6 hónapos időtartamra szólnak, amiből 1 hónapot ingyen kapunk, így gyakorlatilag csak 5 hónapért fizetünk.

székhelyszolgáltatás Pest megye

De valójában mit is tartalmaz egy ilyen csomag?

A cég ezzel a szolgáltatással vállalja a megbízó cégtáblájának kihelyezését olyan helyre, ahol még a közterületen is jól látható. Ugyanis bírságra számíthat a vállalkozás, amelynek a cégtáblája nem jól látható helyen van. A székhelyen vállalják a beérkező levelek átvételét, amelyről a megbízottat 24 órán belül kötelesek értesíteni. Ezeket a leveleket továbbá beszkennelik és elektronikusan archiválják, így biztos, hogy nem fognak elveszni. Az archivált levelet 3 órán belül továbbítják az ügyfélnek, hogy minél előbb elolvashassa, illetve minden hónap első hetében postázzák az összes addig beérkezett levelet. Ezenkívül megfelelő szaktudással és gyakorlattal fogadják a hatóságokat a törvények betartásával, valamint még tárgyalót is biztosítanak az újlengyeli címen, amelynek szintén havi egyszeri használata benne foglaltatik a fél éves összegben.

Én nem csalódtam még bennük és pontosan ezért gondolom, hogy ez az egyik legjobb székhelyszolgáltatás Pest megye területén.