Egy elragadó buddha szobor felbukkanása a kerti tó körül

Tavaly hosszas keresgélés és reménytelen próbálkozások sokaságát követően végre sikerült megtalálnunk azt az ingatlant, amelyet tényleg valódi otthonunknak nevezhetünk. A Dunántúlon, egy közepes méretű faluban helyezkedik el, nem messze a központtól. Nem nagy, egy három szobás családi ház, de számunkra épp elegendő hellyel rendelkezik.

A megvásárlása nem volt éppen zökkenőmentes, de végre a múlt évben a miénk lett, és ahogy átvettük a kulcsokat, be is költöztünk családostul. Ugyan volt még rajta mit újítani, de úgy voltunk vele, hogy mindegy, csak költözzünk már. Az első, saját házunk előtt lakásban laktunk, albérletben. Mondanom sem kell, összehasonlíthatatlan a kettő. A terek sokkal tágasabbak, a szobák fényárban úsznak szinte minden napszakban. De a legcsodálatosabb az az érzés, az az egyedülálló biztonságérzet, amelyet csak egy saját otthon adhat.

Mivel késő tavasszal költöztünk, a fák és a virágok már javában pompáztak. A kertben van egy kis tó is, amelyben halak élnek. Maga a part pedig zöld növények által övezett. Már akkor beleszerettem ebbe a kis tóba, amikor első alkalommal megtekintettük a házat. De így, hogy a miénk, még inkább odavagyok érte. Mindig is tudtam, hogy szeretném, ha egy Buddha szobor is ékeskedne a tó közelében. Magával a jelentésével sajnos nem voltam tisztában, csupán tetszett, ahogy kinéz. Azonban nem akartam úgy odahelyezni, hogy nem tudom, mi is pontosan egy Buddha szobor szerepe, és milyen tulajdonságokkal bír.

Így hát utána néztem, és innen, a Nepáli termékek oldaláról rengeteg információval gazdagodtam, már néhány sor elolvasása után. Idáig fogalmam sem volt róla, hogy egy Buddha szobor gyógyító erővel bír. Minden élőlényt (az embereket, növényeket és állatokat egyaránt) megóvja a testi-lelki betegségektől. Hogyan? Azáltal, hogy segít nekik felszámolni azt a három mérget (a ragaszkodást, a gyűlöletet és a tudatlanságot), mely minden pszichikai és pszichés baj forrása. Miután ezt megtudtam, még inkább elkezdtem vágyni rá, hogy enyém legyen egy Buddha szobor. Hiszen mindenkinek jól jön, ha van, aki megvédi őt minden rossztól.

buddha szobor

A nepalitermekek.com-on kutakodva egyéb tudnivalókkal is gazdagodtam. Tudtátok például, hogy egy Buddha szobor legalább nyolc formában létezik? Erről gőzöm sem volt, én csak három fajtát ismertem. El is döntöttem, hogy egy áldó Buddhát szeretnék vásárolni. Ez a típus ugyanis megvéd a félelemtől, amire nekem fokozottan szükségem van. Szerencsére nem kellett messzire mennem, mert az említett oldalon a vásárlásra is lehetőségem adódott. A szobrok – egytől egyig mindegyik – gyönyörűek! Teljesen le voltam nyűgözve! Mondtam is a családnak, hogy karácsonyra szeretnék majd még szobrot kapni. Jól jönne még egy a virágos kertbe is, biztos ami biztos.

Ha nem rajongsz a szobrokért, semmi gond! Az oldalon számos indiai ihletésű terméket találsz, melyek igazán különleges hangulatot csempészhetnek a Te otthonodba is. Azt gondolom, ajándéknak is kiváló választás egy nepáli termék.

Ahogy megérkezett az általam választott Buddha szobor, el is helyeztem méltó helyén, a kerti tó közvetlen közelében. Csak úgy ragyogott! Pompás látványt nyújtott és nyújt ma is. A szomszédasszonyom rögtön tudni szerette volna, hol vettem. Úgy gondolta, nála is jól mutat majd a kerti törpék mellett. Na ilyenkor van az, hogy inkább nem mondok semmit, hanem észrevétlenül belibbenek a házunkba, magam mögött hagyva a falusi népeket. Meséltem már, hogy milyen fantasztikus érzés saját házban lakni?