Folyékony műtrágya a gazdabolt.hu-ról

Néhány éve fiatal házasokként a férjemmel nagyon boldogok voltunk, hogy tudtunk venni egy pici lakást a város egyik nyugodtabb részén, hiszen ez nagyon nagy szó volt. Esküvő után saját lakásba hazamenni? Ez bizony nem kis dolog volt már néhány éve sem, nem, hogy ma. Évekig boldogan eléldegéltünk ott ketten, élveztük, hogy senki más „nincs a nyakunkon”. Azonban az elmúlt időszakban felmerült bennünk a családalapítás gondolata, hiszen egy ideje házasok vagyunk, és elérkezettnek éreztük az időt. Az sem mellékes, hogy végre anyagilag is egyenesbe jöttünk annyira, hogy aggódás nélkül be tudjunk vállalni egy vagy két gyereket. Viszont tudtuk, hogy a gyerekvállalás abban a pici lakásban nem lesz lehetséges. Így elkezdtük nézegetni a családi házakat, hátha megtaláljuk a megfelelőt. Egy ingatlanos segítségét is igénybe vettük, mert egyedül nekünk sajnos nem ment az ingatlankeresés. Vagy nem felelt meg az igényeinknek, vagy túl drága volt, legrosszabb esetben pedig átverés, aminek lehet, hogy áldozatul estünk volna, ha nincs ingatlanosunk.

Néhány hét után, mikor már szinte kezdtük feladni a reményt, az ingatlanos megtalálta a tökéletes családi házat nekünk. Jó tágas volt, így akár egynél több gyermeket is tudtunk volna oda vállalni, ha a helyen múlik. Nagyon tetszett mindkettőnknek a hatalmas kertje is. Nekem kislány korom óta nagy vágyam, hogy egyszer legyen egy veteményesem, ugyanis gyerekkoromban egy kicsi panellakásban laktunk, ahol semmi ilyesmire nem volt lehetőség. Megfogadtam, hogy ha egyszer saját házam lesz, annak biztosan lesz kertje. Viszont a beköltözés után szembesültem vele, hogy az nem olyan egyszerű, hogy az embernek csak úgy lesz egy kertje, és minden szépen nő benne, annak rendje és módja szerint. Nem, egy veteményesbe rengeteg energiát kell fektetni, hogy olyan legyen a végeredmény, amilyet szeretnénk. Nekem ez egyedül nem ment, úgyhogy segítségül hívtam a gazdabolt.hu – t.

A folyékony nitrogén műtrágya ár volt az, ami engem a leginkább érdekelt. Tudtam, hogy kelleni fog valami, ami egy kicsit javítja a kert földjének termékenységét, és ez előbbire esett a választásom. A weboldalon olvastam, hogy a műtrágyák olyan termékek, amelyeket szervetlen összetevőkből állítanak össze ipari úton. Lehetnek egykomponensűek és többkomponensűek is. Meg is találtam elég gyorsan a folyékony nitrogén műtrágya árát, és kellemesen csalódtam, mert kedvezőbb volt, mint amire számítottam. Amikor rákattintottam a kiválasztott termékre, elolvashattam a pontos összetevőlistát, valamint a felhasználás módját is. Nagyon hasznos, hogy ezt leírják, jól jön a hozzám hasonló laikusoknak, akik nem túl gyakorlottak a műtrágya használatában. Itt láttam, hogy lehet a dolgokat értékelni is, miután megvásároltuk és kipróbáltuk őket. Mivel elég jókat írtak a kiválasztott műtrágyáról, ezért nem sokat gondolkodtam, hogy ezt vegyem – e vagy egy másikat válasszak, mert egyértelmű volt. Ez nem csak azért hasznos, mert szabadon elmondhatjuk a véleményünket, hogy nekünk bevált – e az adott trágya vagy sem, hanem azért is, mert például nekem nagy segítséget jelentenek ezek az értékelések. Én eléggé sötétben tapogatózom még a kertészkedés terén, de például ilyen esetben nyilván azt választom, ami a legtöbb pozitív értékelést kapta. Így nem kell attól félnem, hogy zsákbamacska lesz a műtrágya minősége. Az értékeléseknél gondoltak a külföldiekre is, mert van olyan funkció a gazdabolt.hu oldalán, hogy a véleményeket a saját nyelvükre fordíthatják le. Ugyan nem tűnhet ez nagy dolognak, de mindenképp kedves gesztus a cég részéről.

Még az is oda van írva, hogy hány termék van raktáron, így ennek megfelelően dönthetünk, ha valamiből például többet szeretnénk venni, de csak 1 – 2 db van raktáron. A szállításról is találhatunk információkat, ha a termékre kattintunk. A műtrágyánál például, amit kiválasztottam, ott volt, hogy a személyes átvétel akár a mai napon is lehetséges, de lehet a futárszolgálattal való kiszállítást is választani. Én ez utóbbit választottam, mert tudtommal elég messze volt tőlem a gazdabolt.hu mindkét telephelye. Bár ezt tudtam, mégis szerettem volna kicsit utánanézni, hogy biztos legyek a dolgomban. Az oldal aljára legörgetve az Üzleteink menüpontban tudunk erről bővebben tájékozódni. Az egyik telephely a Flóra Hungária Nagybani Virágpiacnál található, viszont ide a belépés csak engedéllyel lehetséges. Még jó, hogy ilyen részletesen le van írva, mert, ha egyszer úgy döntöttem volna, hogy ellátogatok személyesen is a gazdabolt.hu egyik üzletébe, biztosan ezt választottam volna. Ez az üzlet hétfőtől csütörtökig 8 és 17 óra között van nyitva. A másik telephelyre viszont szabad a látogatás bárkinek, ez a Csepeli u. 15. szám alatt található Szigetszentmiklóson, és ugyanúgy tart nyitva, mint az előbb említett üzlet. Olvasható a gazdabolt.hu oldalán, hogy lehet, érdemesebb GPS koordinátákat beírni a navigációba, mert az üzlet iparterületen található, így sokkal könnyebben oda lehet találni. A leírás alatt még egy Google térkép részlet és egy rövid videó is segíti az odatalálást a vásárlóknak.

Mivel, mint említettem, kertészkedés terén még eléggé kezdő vagyok, nekem nagyon hasznos volt a Szaktanácsok lapfül, ahol szakértőktől olvashatunk hasznos tippeket mindennel kapcsolatban, ami kertészkedés. Na, jó, nem mindennel kapcsolatban, ugyanis a folyékony nitrogén műtrágya ár például itt nem szerepel, de minden más igen. Ha rákattintunk a Szaktanács lapfülre, akkor láthatjuk is, hogy témakörönként kereshetünk rá az információkra. Ez akkor is nagy segítség, ha például nem egy konkrét dologra szeretnénk rákeresni, hanem tájékozódni szeretnénk bővebben, mondjuk a hajtatásról. Én erre rá is kattintottam, és teljesen megdöbbentem, mert az oldal 187 találatot dobott ki! Ez azt jelenti, hogy ennyi témában válaszoltak már a szaktanácsadók a hajtatás területén. Szerintem, mielőtt egy új kérdést tennénk fel, érdemes megnézni, hogy itt, ezen a fórumon volt – e már téma, hiszen könnyen lehet, hogy korábban valaki már megkérdezte azt, amire mi kíváncsiak vagyunk.

De nem csak témakörök szerint lehet keresni, hanem szaktanácsadónként is listázva vannak a kérdések és a válaszok. A tanácsadók név szerint szerepelnek az oldalon, szerintem ez roppant hasznos, hiszen így biztosak lehetünk benne, hogy rossz tanácsot nem fogunk kapni. Akkor is jó lehet a szaktanácsadónkénti csoportosítás, ha például van olyan személy, akinek a leginkább beváltak a javaslatai. Ilyenkor az összes szaktanácsukat egy helyen meg tudjuk nézni. De nem csak ezen a lapon tudhatunk meg hasznos dolgokat, hanem erre szolgál a Gazdabolt TV. Ezek a rövid videók nem csak a gazdabolt.hu – n szerepelnek, hanem a Youtube csatornájukon is megtalálhatóak. Én végignéztem ezeket mind, és nagyon jó szolgálatot tettek a későbbiekben az innen szerzett ismereteim. Összességében csak köszönettel tartozom a gazdabolt.hu – nak mindenért. Egyrészt, mert nagyon jó minőségű műtrágyát találtam a webshopukban, másrészt sokat segítettek a kertészkedési ismereteim fejlesztésében.

folyékony nitrogén műtrágya ár