Ingatlan vásárlás a felépülést követően

Tamás barátom nagyon régóta álmodozott már a saját ingatlan vásárlásról, de mint tudjuk, a lakás vásárláshoz elengedhetetlen a biztos anyagi háttér, amihez a józan életvitel tud jó táptalajt nyújtani. Tamásnak nagy álmai voltak. Közel a nagyvároshoz, de még is vidéki hangulatú házra vágyott, saját kis kerttel, garázzsal. Nagy családot szeretne, ehhez mérten elég nagy, több szobás házat tervezett venni.

Az alkoholbetegség az álmok megvalósításának gátlója.

Tamás programozó, jól keresett mindig is, a stabil anyagi háttér adott, így mindenki azt gondolná, hogy könnyedén vásárolhat magának ingatlant. Sajnos azonban sokáig volt egy olyan tényező, ami megakadályozta abban, hogy megvehesse a tökéletes házat. Ez pedig az alkoholhoz fűződő kapcsolata. Hiába a jó kereset, ha nagy részét végül italokra költötte el, és sokszor nem is volt beszámítható állapotban, a pénz pedig csak úgy kifolyt a kezei között.

Addiktológia magánklinika volt a megoldás kulcsa.

Javasoltam Tamásnak, hogy keressen fel egy olyan központot, ahol segíteni tudnak neki. A betegségét már felismerte, ez már egy jó alap ahhoz, hogy meggyógyulhasson. Nagyon jó barátom, így mindenben igyekeztem támogatni. Találtunk is egy addiktológia magánklinikát, ahol egyéni konzultáción kívül lehetőség van arra is, hogy több hétre be feküdjenek a betegek, és ahol különféle egyéni és csoportos konzultációk és különféle programok keretein belül ismerhetik meg a betegségük okát, önmagukat és léphetnek a gyógyulás útjára. A weboldalon több olyan vélemény, tapasztalat olvasható, amit olyanok írtak, akik már részt vettek ezen a programon. Ezeket elolvasva Tamás úgy érezte, hogy neki is érdemes megpróbálni ezt a lehetőséget, így reményekkel telve felvettük a kapcsolatot az intézménnyel.

Mit ad ez a központ annak, aki fel szeretne épülne?

A Felépülők Családi Felépülési Központ olyan diszkrét rehabilitációs intézmény, ami egy biztonságos helyen, egy vidéki saját tulajdonban lévő ingatlanban várja a felépülés útjára lépőket. 24 órában nyújtanak segítséget különféle szakemberek, akikhez bármikor lehet fordulni bármilyen kérdéssel, problémával, félelemmel, gondolattal, ami felmerül a betegben az ott léte alatt. Vannak olyan tapasztalati munkatársak is, akik saját maguk is megtapasztalták mire képes az alkohol, és a központ segítségével változtattak az életükön. Ezenkívül szerveznek közös kirándulásokat, sok-sok órányi vezetett tematikus programokat biztosítanak, amik mindegyike a felépülést támogatja. Teljes ellátás mellett sportolási lehetőséget is biztosítanak, így a test és a lélek együtt gyógyulhat.

Mit adott Tamásnak a magánklinika?

Teljesen megváltozott az élete. A 28 napos program alatt megértett mindent, mit miért tett, hogyan lépett erre az útra és hogyan tud ebből kilépni. Rendeződött az élete, a munkájában is sokkal jobb lett, jobban tudott figyelni, hibamentesen dolgozik, több ügyfelet tud vállalni, és végül együtt megtaláltuk az álom házat is, amibe hamarosan be is költözik. Nem gondolta, hogy ilyen rövid idő alatt annyi elvesztegetett évet a helyére fog tudni tenni, és ilyen gyorsan el tudja engedni azt, ami olyan régóta megakadályozta abban, hogy előre tudjon haladni az életben. A központ olyan segítséget nyújtott számára, amit senkitől sem kaphatott volna meg. Sokat jelentett, hogy támogattam, elmentem a családi napokra is hozzá, de ezt egyedül nem tudtam volna elérni. Kellett az, hogy szakemberek segítség, hogy olyanokkal találkozzon és beszéljék át mélyen a problémákat, az életüket, akik hasonló cipőben járnak, vagy jártak. Ezek és a környezet, ami körülvette kellett ahhoz, hogy megváltoztassa az életét, és elérhesse az álmait.