Az ingatlanos szakma nehézségei – a masszázs mint stresszoldó

Egy kedves barátom egyetemista kora óta dolgozik ingatlanosként, eleinte gyakornokként kóstolt bele a szakmába, majd megszerette és ott maradt. A cég egy nagyobb cég leányvállalata, rengeteg ügyfelük van. Heti szinten több száz ingatlan megy át a keze alatt, rengeteget dolgozik, és ennek megfelelően sokat is stresszel.

Jó tanácsért jó tanács

Már egy ideje ingatlan vásárlásban gondolkoztunk a kedvesemmel, mivel kiköltöznénk a zajos városból. Mindig kikérem egy szakértő véleményét, hogyha valamilyen nagy döntés előtt állok. Ez most sem történt másképpen, megkértem Gergely barátom, hogy nézzen rá az esetleges ingatlanokra, amiket kinéztünk, hogy szerinte melyikkel járnánk a legjobban, ő persze rögtön kiszúrta a kényes pontokat. Végül háromra szűkült a lista, és segített azzal is, hogy milyen ügyvédi segítséget kérjek az aláírásokhoz, ha megvesszük a házat. A munka után elhívtam hozzánk egy ebédre, és egész vacsora alatt láttam, hogy néha fel-felszisszen a fájdalomtól, folyton fészkelődött a helyén, mintha sehogy se lenne kényelmes ülnie. Kérdeztem tőle, hogy mi a gond. Mondta, hogy minden porcikája görcsöl a nyakában és a vállában és szúr a talpa a rengeteg rohangálástól. Persze kuncogva hozzátette, hogy ezért a fizetésért megéri ennyit rohangálni. Ekkor ajánlottam neki a karmathaimasszazs.hu/talpmasszazs oldalt, ahol kérhet online időpontot, és rengeteg fajta masszázs közül válogathat. Még sosem próbálta a masszázst, így a talpmasszázs ötlete jó kezdetnek tűnt.

Másnap foglalt is időpontot az egyik belvárosi szalonba, ahol mindent megkapott, amit a  karmathaimasszazs.hu/talpmasszazs oldalán olvasott. )0 perces masszázst kért, amelynek a végén a nyak, a váll és a fej izmainak lazítására is szántak 10 percet. Ekkor csábult el egy újabb alkalomra, a thai masszázs ugyanis remekül oldotta benne a stresszt, a simító és gyúró mozdulatoknak köszönhetően a beállt izmok is újraéledtek. Legközelebbi alkalommal vállmasszázst kért, mivel a rengeteg irodai munka során sokat görnyed és néz lefelé a laptopra.

A thai masszázs során egy nyugodt környezetben elfelejtheti egy kis időre a rengeteg munkahelyi stresszt. A váll masszázs a csuklyás izmoknak is segít újraéledni, ez pedig nagyon fontos a helyes testtartáshoz. A thai masszázs sok ezer éves múltra tekint vissza, a kínai és ayurvédikus masszázs alapjaiból merítkezik és a jóga is fontos alapköve, ezek mind a jó testtudat felé irányító mozgásformák.

A masszázs már nem kell, hogy luxus cikk legyen

A masszázs pedig ma már nem csak a szerzeteseknek jár, bárkinek, aki elbattyog a Király vagy a Síp utcáig, és néhány ezer forintért már ujjá is születhet testben és lélekben egyaránt. Gergely kedvence a talpmasszázs lett, mivel rengeteget rohangál a városban, így bármikor üdítően hat egy kis talpmasszázs. Utána napokig, mintha felhőkön lépkedne, aminek köszönhetően a tartása és a közérzete is sokkal jobb lett.