Az ingatlanhelyzet miatt váltott a barátom acélos munkára

Korunkból fakadóan gyakori téma a haverjaim és köztem, hogy vajon mikor lesz pénzünk saját ingatlan vásárlására és hány évig fizethetjük majd a felvett hitelt. Ez azért szomorú, mert egyikünk sem keres rosszul, sőt! A lakhatás kérdése az egyik legégetőbb problémánk, hiszen a szülőkkel maradás sem megoldás, de közben az albérletárak nagyon elszálltak már.

Bálint haverom úgy érezte, ideje szakmát váltania, nem csak a pénz miatt – tíz év alatt kiégett az irodai munkától. Újabban acélmegmunkálással foglalkozik, amiről sokat mesél.

A múltkor utánanéztem a témának a neten. A cnc plazmavágás keresőkifejezéstől indultam el, és az Acélpartner weboldalán kötöttem ki. Ők többféle szolgáltatással vannak jelen a piacon: láng- és plazmavágás, élletörés, felülettisztítás, de foglalkoznak acélszerkezetek gyártásával és építőipari kivitelezéssel is. A Szolgáltatások menüpont alatt még hitelvizsgálattal, kereskedelemmel és bérmunkával találkozhatunk.

Az egész honlapot átrágtam töviről hegyire, majd a Youtube-videóik közül is belenéztem néhányba, ezek mind nagyon izgalmasnak bizonyultak számomra.

Magukról a technológiákról és a gépekről is szívesen olvastam, az Acél kisokost például bátran ajánlom kezdésnek, nagyon sok hasznos információ volt benne, például hogy milyen módszerek alkalmazásával készülnek a különböző acéltermékek.

Elég megbízható cég benyomását keltették bennem, egyrészt a több mint 20 éves tapasztalatuk, másrészt az általuk biztosított korrekt feltételek miatt jutottam erre az álláspontra. Megkeresések után 1-3 napon belül adnak árajánlatot, a feladatok elvégzésére pedig 1-2 hetes határidőt vállalnak. Árajánlatot a Kapcsolat menüpont alatt található űrlap segítségével tudunk kérni, de felkereshetjük őket kérdéseinkkel telefonon és e-mailen is. Az oldal nem csak magyar, de angol és német nyelven is elérhető, amit jó húzásnak tartok az esetleges külföldi megbízások miatt.

A cnc plazmavágás csak egy kis része ennek a nagy világnak. Engem a gépparkjuk is kifejezetten lenyűgözött, elképesztő lehet 5-10-12,5 tonnás híddarukkal, vagy éppen 4 és 7 tonnás villás targoncákkal dolgozni.