Ingatlanhoz és autóhoz nem könnyű hozzájutni… de a mikroszálas törlőkendő!

Frissen végzett fiatalként miénk a világ, van egy többé-kevésbé használható végzettség a zsebünkben, lelkesek vagyunk és tettre készek, még remélhetőleg nem fásultunk bele egyetlen mókuskerékként forgó multi unalmas hétköznapjaiba sem és tudunk örülni egy szerényebb kezdőfizetésnek is. És akkor hoppá, ott vagyunk, hogy kezdjük meg az önálló életünket. Első lépés: vegyünk egy lakást! Hűha, de mégis hol? Vegyünk keleten, mert ott olcsó? Na jó, de cserébe legalább munka sincs, tehát minimum kell egy autó és a hajlandóság a nagyvárosba történő ingázásra. Akkor vegyünk Budapesten? Szép álmok, de utóbbi néhány évben olyan elképesztő módon elszaladt a ló az ingatlanpiaci árakat illetően, hogy

a) vagy erősen zsebbe kell nyúlni,

b) vagy erősen lejjebb kell adni, ami az igényeinket illeti.

Na jó, akkor vegyünk nyugaton? Hogy hol?! A jó munkalehetőségekkel ellátott vidékeken legalább annyira elszaladtak az árak, mint a fővárosban – ha nem jobban, a kevésbé iparosodott vidékekkel pedig ugyan az a helyzet, mint keleten: autót kell venni.

Szóval összegezve valahol az a helyzet az ingatlan vásárlással, hogyha egy pályakezdő fiatal ezt a lépést egyedül szeretné megugrani, társ és esetleges szülői-támogatói háttér nélkül, akkor nem sok esélye van rá. Finoman szólva az ingatlanokhoz történő hozzájutásnak van mondjuk 3 lehetősége (az átlagos halandók számára):

  • örökölni
  • anyuék 20 évvel ezelőtt megvették, amikor még nem került ennyibe
  • hitel.

Azon felül, hogy mindegyik meglehetősen lutri, hogy most bejön/bejött-e vagy sem, nem lehet arra apellálni vagy azzal számolni, hogy jó akkor 10 évre felveszek valami hitelt, mert aki most jut ide, az megélt már egy világválságot testközelből és bizony nem volt jó móka.

Autóhoz jutni talán egy fél fokkal könnyebb mutatvány, persze csak abban az esetben, ha itt sem a futószalagról épp leszaladó modellre vágyunk, mert hát azokat sem kapjuk meg túl kedvező áron. Amit sokszor nem is értek például, hogy valaki vesz egy új autót egy kisebb vagyonért és aztán utána csak leéli, nem fontos neki, hogy ne legyen benne szemét, hogy rend legyen benne és tisztaság. Pedig szerintem ha sok időt töltünk egy ilyen kis légtérben, akkor az nagyon fontos, hogy ez a megfelelő módon tisztán legyen tartva. Ha pedig kevés időt töltünk benne elméletben esélyét sem adjuk annak, hogy koszossá váljon, nem?

Én például mindig nagyon-nagy figyelmet fordítok arra, hogy tiszta és ápolt legyen az autóm, ahogy kívül épp úgy belül is. Ehhez talán az egyik legsokoldalúbb eszköz a mikroszálas törlőkendő autó törölgetésre, ápolásra, tisztításra. Egy webshopból szoktam rendelni (www.olajwebshop.hu) már egész régóta. Van nekik néhány boltjuk is Budapesten, de mindig hozzácsapok még aktuálisan 1-2 terméket és máris ingyen van a kiszállítás.

Az a mikroszálas törlőkendő, amit az autómhoz szoktam rendelni egy SONAX termék, 3 darabot raknak bele egy csomagba és úgy lehet rendelni egészen pontosan 3450 forintért. Mikor először rendeltem úgy voltam vele, hogy hű de ismerősen cseng ez a név, de mégsem tudom igazán hová tenni. Aztán leesett a tantusz, hogy ja, ez az a német cég, amik mindent is gyártanak ebben a témakörben. Szóval tényleg ők azok, akik gyakorlatilag piacvezetők az autóápolási termékeket illetően már nagyon hosszú ideje. A németeknél természetesen ők a top 1, de sok más országban is ők jelentik a kategória legtetejét, ami nem csoda, hiszen már vagy 60 éves múltra tekinthet vissza a cég, ami alatt meglehetősen sok tapasztalatot lehet összegyűjteni. Óriási előnye a termékeiknek az, hogy rendkívül egyszerűen lehet őket használni, nem kell hozzá szakembernek lenni, hogy helyesen tudjuk alkalmazni őket. Ez persze egy mikroszálas tisztítókendőnél egészen magától értetődő, de mondjuk egy klímatisztító spray esetében nem feltétlenül ennyire evidens. Nem lehet véletlen az sem, hogy az autósport legnagyobb figurái mind-mind a SONAX-ot választják, hiszen ők képviselik azt a csúcs minőséget, amivel az autók mindennemű médiamegjelenése egyenlő lesz a csillogással.

Az ingyenes kiszállítás az olajwebshop.hu-ról egyébként csak 20 000 forint felett kezdődik, viszont alatta is két kategória van, 1490 Ft (<10 000 Ft alatt), és 790 Ft (10 000-20 000 Ft között), amik közül egyik sem annyira egetverő összeg. Másrészről nézve a dolgot, amikor innen rendelek általában nem csak a mikroszálas törlőkendőre van szükségem, hanem néhány más eszközre is, amikkel azon ügyködök, hogy tiszta és ápolt maradjon a kisautóm és ha ezeket együttesen rendelem meg, akkor már könnyedén összejön egy olyan összeg, ami már az említett értékhatár fölé esik és ezáltal ingyenessé válik a kiszállítás.

Egyébként használtatok már ilyen terméket? Mert ha nem, akkor muszáj erről is szólnom két szót (ha igen, nem lesz benne különösebb meglepetés). Az egy dolog, hogy az autó belső felületein gond nélkül tudom használni ezt a fajta törlőkendőt, hiszen ott nincsenek olyan kritikus felületek, ahol attól kéne tartanom, hogy valamit megkarcolok. A megfelelően kiválasztott SONAX tisztítószerrel remekül le lehet pucolni minden szennyeződést a kormányról, a váltóról és persze minden olyan eszközről, amit rendszeresen összetapizunk a rendeltetésszerű használat közben. De ez a mikroszálas törlőkendő valójában attól ennyire szuper, hogy az autó külső felületein is gond nélkül lehet használni, nem karcolja meg a legprecízebb és sérülékenyebb fényezést sem, hiszen pontosan arra lett kitalálva, hogy úgy ápolhassuk vele a járgányainkat, hogy azok közben ne sérülhessenek meg még a legcsekélyebb mértékben sem. Tehát teljes mértékben nyugodt szívvel használható a kendő a fényezésen, az ablakokon és bárhol az autón. A hihetetlenül tiszta eredmény pedig garantált, minden adott ahhoz, hogy pontosan olyan tiszta járművet kapjunk, amilyet szeretnénk.

Remekül lehet fokozni a tisztítás eredményét azzal, hogyha a megfelelő tisztítószereket használjuk a kendőhöz. Ebben nagyon sokat segít maga a webshop, ami automatikusan fel is ajánlja azokat az opciókat, amik aktuális szóba jöhetnek a már kiválasztott termék mellé. Így például a mikroszálas törlőkendő mellett teljesen evidens választás a rovarnyom eltávolító spray, amiket hogyha együttesen alkalmazunk, akkor se perc alatt el tudjuk tüntetni a motorháztetőre és első lökhárítóra felcsapódott rovarokat. Én már egy ideje erre a kombinációra esküszöm és eddig nem ért csalódás.

Ha az embernek van egy kis affinitása és igénye arra, hogy saját maga gondoskodjon a járműve állapotáról, akkor szerintem ez egy remek lehetőség és nagyon jó ajánlat arra, hogy csúcsminőségű autóápolási termékeket szerezzünk be kedvező áron ráadásul rendkívül gyorsan. Én személy szerint nagyon örülök, hogy rátaláltam az olajwebshopra.hu-ra és végtelenül elégedett vagyok a kiválasztott SONAX termékekkel is a mikroszálas törlőkendőtől kezdve, a samponon át a rovarnyom eltávolító sprayig. Persze hogyha kevesebb időm lenne arra, hogy ezzel foglalkozzak, akkor én is elvinném a járgányt egy autókozmetikába, de meggyőződésem, hogy ott is pontosan ezekkel az eszközökkel és tisztítószerekkel találkoznék szembe. Nem hiába, ha a nagyok is erre esküsznek, én miért ne tenném?!

mikroszálas törlőkendő autó